"Plata nastavnika je sada 97.000, a biće preko...": Predsednik Vučić najavio veće zarade za prosvetare
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin Pink TV

povećanje zarada

"Plata nastavnika je sada 97.000, a biće preko...": Predsednik Vučić najavio veće zarade za prosvetare

Predsednik Vučić je rekao da je kompletna kumulativna inflacija 82 odsto

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji "Hit tvit" na RTV Pink, gde je, između ostalog, najavio povećanje plata.

Predsednik Vučić je rekao da je kompletna kumulativna inflacija 82 odsto, a rast plata je od 120, što znači da je za 40, 50 i 60 posto bolji životni standard. Potom je dodao da je danas značajno veći životni standard, te je ukazao na značajan rast plata prosvetara, koja je premašila 800 evra.

- On je značajno veći. Plata nastavnika je bila 44.000, a sada je 97.000 - rekao je predsednik Vučić i dodao da će ona sada biti preko 103.000 dinara.

- Plata učitelja i razrednog starešine biće 103.879, to je osnovna plata. Da li je to dovoljno? Nije nikad i to je dobro, da ljudi žele i osećaju da je država snažna i da želi više. Samo moramo da budemo fer prema sebi i kažemo šta je velika stvar, a šta može da bude bolje. Razlika u platama je između 120 i 125 odsto, koliko je standard bolji i veći.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printskrin Pink TV

Potom se osvrnuo na razne izjave.

- To je toliko glupo, besmisleno i bezobrazno da nemam reči. Oni koji su davali plate od 40.000 dinara, ti im valjda najbolje misle. Država mora da pokaže svoju ozbiljnost, snagu. Mi smo im povećali 50 odsto plate u odnosu na sve druge u javnom sektoru, sad da li smo u pravu ili nismo, imali smo različita mišljenja. A to da će neko da postigne nešto ako će da demonstrira — neće. Prosvetari su u pravu i zaslužuju izvinjenje, to će biti završeno do kraja godine - rekao je.

On je ukazao i na važne posete svetskih lidera koji su posetili Srbiju i da to pokazuje kako se naša zemlja promenila na bolje. Kako je rekao, u prilog tome govore pruge, putevi i mnogobrojni parkovi.

- Zemlja ide napred i ne mogu to da zaustave - rekao je predsednik.

Bonus video:

04:26

PROSVETARI I DOSAD BILI ZAŠTIĆENI, ALI SAMO NA PAPIRU Mirjana Gašić: Nadamo se novom zakonu do početka iduće školske godine

(Espreso/Kurir/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.